maanantai 11. tammikuuta 2016

Kuin tyhjä penkkiBlogini on kuin tämä penkki, joka odottaa istujia, blogini odottaa kuvia. 

Kuvaus kohteita on kyllä, mutta vielä on hieman ontto olo, sillä tammikuu ei ole oikeastaan koskaan innostanut. Mikähän se on oikein tuohon syynä, olisko pikkuhiljaa lisääntyvä valo. Tuohon pitää varmaankin totutella, olen enemmänkin syksyihminen.

Viime vuonna kuvasin ahkeraan, mutta ruudun takaa. Silloin pihalla oli satoja siivekkäitä, mutta sillä ruokinnalla oli sitten ikävät puolensa myös. Keväällä paljastui, että puutarhassa majailee kolona vesimyyriä. Ne hidastivat jossain määrin pihanhoitoa, sillä omaan hirveän kammon kaikkia jyrsijöitä kohtaan.
Syksyllä sitten päätin, että en aloita talviruokintaa laisinkaan, jotain siis nyt puuttuu.

Olen jo vuosia kuvannut tässä lähimaastossa, kävelymatkan päässä, joten mitään suuria aiheita ei ole näkösällä, makroilla aina voisi:)
Eräs kohde olisi, naakat. Nyt on ollut noita pakkasia, niin naakkoja ei kovin lennossa näy, vai olisiko siihenkin syynä tuo talviruokinnan loppuminen. Vuosi sitten pihalla tepasteli myös naakkoja ruuan etsinnässä.


Harakoitakin oli melkoinen parvi, laskin että parhaimmillaan niitä oli toistakymmentä. Harakka on kaunis lintu, mutta tuollainen iso lauma syö melkoisesti. Kun harakat olivat käyneet aterioimassa, niin kiikutin lisää niille pienille siivekkäille. Saatte uskoa, että erilaisia siemeniä ja pähkinöitä kului.

Oravatkin löysivät herkkuapajat ja niitäkin vilistä päivittäin useita. Kyllähän sitä pihanelämää seuratessa ja kuvatessa aika vilahti.No, onko nyt sitten ikävä noita kavereita? Kyllä on, mutta ensisyksynä toivotan kaikki taas tervetulleiksi!


9 kommenttia:

 1. Ihana orava tuossa alimmaisessa kuvassa <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ronja :) Oravat ovat kyllä aika suloisen näköisiä, kun mutustelevat ruokaansa!

  VastaaPoista
 3. Kaunis oravakuva. Kuin sähdekehä olisi oravan pään ympärillä.

  VastaaPoista
 4. Meidän pihastamme ovat pikkulinnut melkein kokonaan hävinneet, kun yksi harakka niitä karkoittelee. Minä olen yrittänyt hätistää harakkaa, mutta aina se tuntuu palaavan lintulaudan tuntumaan. Kai silläkin on nälkä.
  Tuo oravakuva on kyllä mahtavan hieno!
  ps. Minä tulin nyt istumaan blogipenkkiisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe:) Kiitos myös kun tulit blogipenkkin ja kiitos kaikille, jotka siihen on istahtanut. Vielä mahtuu, sillä sopu sijaa antaa:)

   Poista
 5. Oravat ovat aikamoisia veijareita:) Hieno kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi:)
   Oravat on kyllä tosi veijareita, niiden touhuja on aina hauska katsella, kun siihen on mahdollisuutta.

   Poista
 6. Penkki on autio, mutta sitten onkin jo eloisia kuvia. Naakat ja harakat kauniita lintuja ja upeat kuvat niistä. Oravasta on pakko tykätä aina. On se niin veijari.

  VastaaPoista