tiistai 15. maaliskuuta 2016

Aamu ja aurinko, siinä miellyttävä yllätys

Eilen aamua valoitti aurinko, tarkkailin pihan lintuja. Niitä ei nyt paljoa hääri pihapiirissä ja syy löytyy siitä, kun olen yrittänyt olla ruokkimatta tänä talvena.
Mies sitten joulun jälkeen alkoi tarjoilemaan linnuille auringonkukansiemeniä ja itsekin hieman innostuin. Ostin joitakin rasvapötköjä ja tietenkin se johti sitten muuhunkin. Ajattelin, että houkuttelen urpiaisia kuorituilla siemenillä, mutta urpiaisia ei taida tänä vuonna ilmaantua, no ensi vuonna sitten.Naakka pariskunta taitaa taas rakentaa pesänsä naapurin piippuun, pariskuntaa on kiva kuvailla, vaikkei niitä yleensä samaan kuvaan saakkaan. Toinen istuu salavan oksistossa, kun toinen käy katsomassa mitä olis tarjolla.
Muutama viherpeippo on ilmaantunut kuorittujen auringonkukansiemenien houkuttelemana, viime vuonna niitä oli kymmeniä.
Talitiaiset, sinitiaisten lisäksi, ovat vakio vierailijoita. 
Laitoin jouluvaloja varten joitakin  puunkänkkyröitä pihaan ja nyt kun valot on poistettu, niin karahkat ovat hyviä istumapaikkoja linnuille.
Aamuvalo tulee kuvaajan takaa ja tästäpä alkoi mielessäni pyörimään ajatus tulevasta talvesta ja lintukuvauksista. Rakennan syksyllä hyvän "studion" kuvauksia varten. Talven sitten ruokin lintuja, niin eiköhän kevättalvella ole sitten studiossa vierailijoita. Miksi kevättalvella, silloin on aamuvalo parhaimmillaan
Jos kuvaaja ei pääsee metsään, niin tulkoon metsä kuvaajan luo, siitä ilostuu niin kuvattava, kuin kuvaajakin :)
.

8 kommenttia:

 1. Kyllä lintuja on kiva kuvata, ruokinnalla se onnistuu parhaiten ja joskus paikalle ilmestyy ihan uusia vierailijoita tai ainakin harvoin tulevia. Meillä oli parina päivänä yksinäinen tikli syömässä auringonkukansiemeniä ja närhikin kävi, vaikka metsään on meidän pihasta jokunen matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikli ei varmaankaan tänne eksy, mutta närhi voisi tullakin. Nyt on tosiaan tavallisetkin syöjät vähissä, mutta odotan jo uutta talvea, kuvausmielessa :)

   Poista
 2. Lintuja on todella kiva seurata. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 3. Erinomaiset ideat - ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat! Omakohtaisesti tämä talvi on ollut todella surkea lintujen suhteen. Rannan ruokintapaikalla ei ole ollut kuin muutamia tali- ja sinitiaisia. Jospa sitten ensi talvena :)
  Hyvä suunnitelma sinulla ensi talven varalle.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia linnuista, vaikka itse en lintuja kuvaakkaan. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista