lauantai 16. huhtikuuta 2016

Luontostudio pihassa

Rakentelin lintusille ruokailupaikan ja samalla siitä muodostui luontostudio, jossa on käynyt jo monenmoista siipeilijää.Tästä tuota kuvaamoani aloin muokkaamaan, vaikkakin olen jo ehtinyt noita käppyröitä raku-uunin päälle laittaa.
Seuraavaksi asettelin sammalia ja piilotin sammalien joukkoon parit ruoka-astiat linnuille.
Ensimmäinen kuvattavani oli fasaani, joka tarkasti huolellisesti rakennelman.
Fasaanikanat olivat oppineet jo aiemmin hyppäämään uunin päälle, josta ne löysivät naposteltavaa. Välillä niitä oli paikalla seitsemän, eihän ne kaikki kuitenkaan tuohon päälle mahtuneet.
Oksistossa riippuu talipalloja ja rasvapötköjä, joita pikkuvarpuset ahkeraan naputtelevat seuraan eri lajeja tiaisia. maahan tipahtelee murusia, joita esim. rautiaiset käyvät napsimassa sekä peipot.

Naakat käyvät harakoiden ohella myös vierailulla, mutta niistä on vaikea saada kuvaa, kun huomioivat pienenkin liikkeen.

Saapa nähdä mitä muuttajia vielä saan studiooni kuvattavaksi ja entäs sitten syksy, talvi on jo oma lukunsa.

6 kommenttia:

 1. Aivan mahtava kuvauspaikka, joka näkyy houkuttavan monenlaista lintua. Mitä lajeja vielä pistäytyykään paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotan. Ehkäpä saisin kesällä houkuteltua hyönteissyöjiä, mutta niille pitäisi tarjota hyönteisiä, täytyy kait perustaa tuonne kärpäsbaari :)

   Poista
 2. Voi miten ihana postaus ja kuvat! Todella kaunis ympäristö/tausta linnuille ja oraville. Kyllä ne tuossa ovat oikein edukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Häivähdys :)
   Nyt on järrit lähteneet ja muutenkin hiljentynyt. Oravat käyvät päivittäin ja joku lintu satunnisesti. Syksyllä uudestaan ja voin hiukan tuota laitella kesän mittaan ja haaveena on, että saisin jonkin vesipaikan tuonne myös:)

   Poista