maanantai 2. toukokuuta 2016

Ja niin vaihtui kuukausi


Laitetaan kuitenkin alkuun joitakin kuvia huhtikuun viimeisiltä päiviltä. Kuvat ovat melkein peräkkäisiltä aamuilta, yksi päivä välissä.
 
Nämä yllä olevat on otettu torstaina 28.4. Yöllä oli ollut hieman pakkasta ja auringon nousun jälkeen merelle nousi sumua, joka loihti näkyväksi ihan omanlaisen maiseman.Lauantaina 30.9, aamu loisti upeissa väreissä ja sävyissä. Eihän tuolta rannalta olisi malttanut lähteä pois.


Tänään, toukuun 2 päivänä, tieni vei pienelle järvelle, joka avautui eteeni sinisenä, hiljaisena ja hiukka valjussa valossa. 
Matkaseurana oli makro ja tarkoitus oli löytää joitain pieniä keväisiä asioita. Huomasin kuitenkin kuvaavani kaukana, vedenpinnan yläpuolella liiteleviä lokkeja. Näin, että joukossa oli pikkulokkeja, toivoin, että parvi olisi tullut lähemmäksi. Eihän ne tulleet, mutta kuvia kuitenkin räpsyttelin.

Ei se järvi niin hiljainen ollutkaan, muutama toitottava ja kaklattava joutsen pari metelöi, pieni kahlaaja äänteli ja lentää viuhotti edestakaisin. Telkkä uiskenteli ja sukelteli syötävää, samoin kuin muutama muu, joita en pystynyt tunnistamaan.


Tämä västäräkki oli oikein linssilude. Siputti touhukkaasti puunrungolle ja kun kamera napsahteli, niin otti aina uuden asennon.
Kun sitten kyllästyi, niin siputti pyrstöään keikuttaen rantaa. Lähti touhukkaasti tulemaan kohti ja näytti ihan siltä, että se olisi pitänyt kameran automaatin surinasta, oikein  juoksuksi laittoi.

Hieno aamupäivä, vaikka välillä muutama sadepisarakin tuli.

4 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita nämä kuvasi ovat!

    VastaaPoista
  2. Todella hienoja kuvia! Nuo huhtikuun puolella otetut kuvat ovat tunnelmaltaan jotain aivan upeaa!

    VastaaPoista